Uw winkelmandje 0 artikelel € 0,00

Baspartout is een verkoop / afhaal punt van Fotogeschenk.nl. Uw foto op canvas, plexiglas, hout of liever aluminium? Klik dan hier.

Heeft u interesse in een kunstwerk bij u thuis of bedrijf dan biedt Baspartout in samenwerking met The Art Shop de keuze tussen kopen of onze kunstuitleen. Op deze wijze willen wij het voor kunstliefhebbers aantrekkelijk maken ook thuis te genieten van een origineel schilderij, zeefdruk of andere kunstuiting.

U bepaalt zelf of u een kunstwerk wilt aankopen of dat u kiest voor onze interessante kunstuitleen regeling. Als u kiest voor het lenen van het door u gekozen werk gaat dit als volgt.

U leent het kunstwerk van uw keuze voor een periode van minimaal zes maanden. U betaalt daarvoor per maand 3% van de aankoopwaarde van het kunstwerk. Van deze 3% wordt 2/3 deel gespaard en het resterende 1/3 deel is het feitelijke leenbedrag. Dus u betaalt maar een kleine vergoeding voor het lenen van het kunstwerk. Het restant wordt voor u gespaard en kan op elk willig keurig moment gebruikt worden voor de aankoop van een willekeurig kunstwerk uit de totale collectie van Baspartout.

Besluit u echter het kunstwerk na de uitleenperiode te wisselen voor een ander kunstwerk, dan spaart u gewoon door met het door u opgebouwde spaartegoed. Op deze wijze kunt u in de toekomst een kunstwerk naar keuze aanschaffen.

Bent u echter aan het kunstwerk gehecht geraakt en wilt u het gewoon houden, dan kunt u het kunstwerk kopen voor de oorspronkelijke waarde met aftrek van het door u opgebouwde

Een rekenvoorbeeld

U ziet in onze galerie een mooi kunstwerk van bijvoorbeeld de bekende kunstenaar Clemens Briels. De aankoopwaarde bedraagt € 700,- en u kiest er voor om dit werk eerst te lenen.

Het maandbedrag wordt dan als volgt berekend:
Spaarbedrag 2% (over aankoopwaarde): € 14,-
Kosten uitleen 1% (over aankoopwaarde): € 7,-
U betaalt per maand € 21,-

Eventuele aankoop van het kunstwerk:
Spaarbedrag na 1 jaar bedraagt € 168,- (12 x € 14,-)
U betaalt het restantbedrag van € 532,-.
Het kunstwerk is nu uw eigendom.